This wine is produced in the Mornag A.O.C. area, located in the northeastern part of the country, opened to the sea and benefiting from a Mediterranean climate. This region honours the Carthaginian Magon, the worshipped Master of agronomy and oenology, who cultivated his grapes near the village of Majus in the south of Carthage and certain rules of whom are nowadays still used.

The grapes of Syrah and Merlot are hand harvested and traditionally processed with a rigorous control of the temperatures. A15 day maceration allows the extraction of the maximum aromas and phenolic compounds. The wine is then aged in French oak barrels during 12 months then refined in the bottle at La Fontaine aux Mille Amphores cellar.

Its deep ruby colour and its purple reflections, its red fruits aromas such as the cherry and the prune, of toast and vanilla and its mouth height and obstinacy, allow this special wine to get married perfectly with grilled or roasted beef meat, or stuffed peppers.

Cuvée issue de l’A.O.C. Mornag, située dans la partie Nord Est du pays, largement ouverte sur la mer et bénéficiant d’un climat méditerranéen. Cette région rend hommage au Carthaginois Magon, maître vénéré de l’agronomie et de l’œnologie, qui cultivait ses vignes près du village de Majus au sud de Carthage et dont certains préceptes sont encore utilisés de nos jours.

Les raisins de Syrah et de Merlot sont vendangés à la main et vinifiés traditionnellement avec un contrôle rigoureux des températures. Une macération d’une quinzaine de jours permet d’en extraire le maximum d’arômes et de substances phénoliques. Le vin est ensuite élevé dans des fûts de chêne français pendant 12 mois puis affiné en bouteille dans la cave de la Fontaine aux Mille Amphores.

Sa robe rubis profond et ses reflets pourpres, ses aromes de fruits rouges confits tel que la cerise et le pruneau, de pain grillé et de vanille et sa bouche pleine et persistante, permettent à ce grand vin de se marier parfaitement avec la viande de bœuf grillée, rôtie ou en ragoût, le lapin aux pruneaux, ou le poivron farci.